2017. október 20. péntek

2017. augusztus 12., szombat 08:25

A Magyar Bírói Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 12., szombat (OS) - Elhunyt dr. Lábady Tamás, a Pécsi Ítélőtábla nyugalmazott elnöke

Kiemelkedő jogirodalmi, szerkesztői és bíráló tevékenységét több egyetemi tankönyv, számtalan publikáció fémjelzi. Életpályájának kiemelkedő állomása volt a Polgári Jogi Kodifikációs Szerkesztőbizottság tagjaként 9 éven át végzett tevékenysége. Nevéhez fűződik az új Polgári Törvénykönyv szerződésen kívüli kárfelelősségről szóló része.
Munkásságát számos elismeréssel jutalmazták. A Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetésnek, a Deák Ferenc díjnak, a Juhász Andor díj arany fokozatának, a Mestertanár Aranyérem kitüntetésnek, a PPKE JÁK Emlékéremnek, a "Jog szolgálatában" kitüntetésnek, a Pázmány-plakettnek, a Pulszky Ágost Emlékéremnek és a Gaizler Gyula Emlékéremnek birtokosa. 2011 -ben "címzetes kúriai bíró" címet nyert el.
Dr. Lábady Tamást magas színvonalú bírói, oktatói, és tudományos munkássága, mély hite, jó szándékot és segítőkészséget sugárzó korrekt magatartása miatt munkatársai és beosztottai valamint az igazságszolgáltatás egésze részéről szeretet és köztisztelet övezte.
Halála pótolhatatlan veszteség. Emlékét kegyelettel megőrizzük.

A Pécsi Ítélőtábla dolgozói
     Kiadó: Magyar Bírói Egyesület