OS Országos Sajtószolgálat
2018. július 17. kedd
Ismertető


2017. augusztus 12., szombat 08:25

A Magyar Bírói Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 12., szombat (OS) - Elhunyt dr. Lábady Tamás, a Pécsi Ítélőtábla nyugalmazott elnöke

    Kiemelkedő jogirodalmi, szerkesztői és bíráló tevékenységét több egyetemi tankönyv, számtalan publikáció fémjelzi. Életpályájának kiemelkedő állomása volt a Polgári Jogi Kodifikációs Szerkesztőbizottság tagjaként 9 éven át végzett tevékenysége. Nevéhez fűződik az új Polgári Törvénykönyv szerződésen kívüli kárfelelősségről szóló része.
Munkásságát számos elismeréssel jutalmazták. A Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetésnek, a Deák Ferenc díjnak, a Juhász Andor díj arany fokozatának, a Mestertanár Aranyérem kitüntetésnek, a PPKE JÁK Emlékéremnek, a "Jog szolgálatában" kitüntetésnek, a Pázmány-plakettnek, a Pulszky Ágost Emlékéremnek és a Gaizler Gyula Emlékéremnek birtokosa. 2011 -ben "címzetes kúriai bíró" címet nyert el.
Dr. Lábady Tamást magas színvonalú bírói, oktatói, és tudományos munkássága, mély hite, jó szándékot és segítőkészséget sugárzó korrekt magatartása miatt munkatársai és beosztottai valamint az igazságszolgáltatás egésze részéről szeretet és köztisztelet övezte.
Halála pótolhatatlan veszteség. Emlékét kegyelettel megőrizzük.
                                        
                                     A Pécsi Ítélőtábla dolgozói
     Kiadó: Magyar Bírói Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.