OS Országos Sajtószolgálat
2018. július 17. kedd
Ismertető


2017. augusztus 12., szombat 12:08

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 12., szombat (OS) -

    Az Együtt tiltakozik az ukrajnai magyarokat ért sérelmek miatt
Az Együtt felháborítónak tartja, hogy Ukrajnában nem emeltek vádat a beregszászi és a nagyszőlősi járások határában kihelyezett magyar nyelvű táblák ügyében. Az ukrán vádhatóság ezzel úgy asszisztál a kisebbségek jogainak semmibevételéhez, ahogyan a magyar Médiatanács az ellenzéki pártok és politikusok ellen folytatott fideszes hadjárathoz. Az Együtt tiltakozik a kisebbségek jogainak megsértése ellen.
Májusban magyar nyelvű üdvözlő táblákat helyeztek ki a beregszászi és a nagyszőlősi járások határában “Beregszászi Járás Magyarok üdvözlöm" illetve “Nagyszőlősi Járás A szélén a magyar nyelv" feliratokkal. A rendőrség előállított két személyt, akik beismerték, hogy közreműködtek a táblák kihelyezésében, az ukrán ügyészség azonban egyik ellen sem emelt vádat, ehelyett a szabálysértési eljárás megszüntetését kezdeményezte a bíróságnál - számolt be az Origo.
Az Együtt szerint számos nyugtalanító esemény történt Ukrajnában az elmúlt időszakban a kisebbségi ügyeket érintően. Felháborító módon az ukrán ügyészség nem indít vizsgálatot a kárpátaljai magyarság provokálására alkalmas táblák ügyében. Olyan hatósági asszisztálás ez, mint ahogy a magyar Médiatanács is szemet huny a hazai állami média arcátlanságaihoz, így  az ellenzéki pártok és politikusok ellen folytatott fideszes hadjárathoz.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.