OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. augusztus 12., szombat 12:27

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 12., szombat (OS) - Béruniót az igazságosabb társadalomért!

    Az általában párthűség alapján kinevezett, sokmilliós prémiummal megajándékozott állami cégvezetők fizetése már elérte a nyugat-európai szintet. Az állami vállalatoknál foglalkoztatott munkavállalók jelentős részének azonban a dolgozói szegénység jelenti a mindennapok valóságát. Az alacsony béreket versenyelőnynek feltüntető Fidesz-kormány hétéves eredményei: a nettó szlovák átlagbérek már lekörözték, az egy főre jutó román fogyasztás pedig beérte a magyar szintet.

Elképesztő cinizmus a vezérigazgatók busás javadalmazása, miközben az alacsony fizetések miatt a MÁV folyamatos munkaerőhiánnyal küszködik, és lassan lasszóval kell fogni a postai kézbesítőt is. Felháborító pofátlanság az állami követeléskezelő vezetőjének 9 millió forintos prémiuma, miközben hitelkárosultak tömegét hagyták cserben az út szélén. Elfogadhatatlan – habár kormánypárti szempontból logikus – a Fidesz házi alapítványát 320 millióval kitömő állami légiirányító cég főnökének jutalma is.

Ha az állami vállalatok vezetőit megilleti a nyugat-európai bérszínvonal, akkor illesse meg a többi alkalmazottat is! A kormánypárti propaganda hazugsága ellenére a Jobbik béruniós kezdeményezése nem a kommunizmus felé viszi hazánkat, hanem egy igazságosabb, élhetőbb és versenyképesebb Magyarország esélyét jelenti.  

Ander Balázs országgyűlési képviselő, a Jobbik Munkavállalói Érdekvédelmi Munkacsoportjának vezetője
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.