OS Országos Sajtószolgálat
2018. július 17. kedd
Ismertető


2017. augusztus 12., szombat 15:11

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 12., szombat (OS) - A fiatalokat kell a kormányzás középpontjába állítani! -

    Az LMP ifjúsági szervezete felmérést indított a fiatalok véleményének megismerése érdekében.

Ma Magyarországon vészesen fogynak a fiatalok. Havonta több ezer fiatal hagyja el az országot, mert itthon nem találják a boldogulás lehetőségét. A Fiatalok Világnapján a Lehet Más a Jövő arra hívja fel a figyelmet, hogy ez csak akkor változhat meg, ha a kormány végre a fiatalokat állítja kormányzása középpontjába és kikéri a véleményüket.

A befuccsolt kamu programok helyett (Gyere Haza Fiatal, Vállalkozz Itthon Fiatal) valódi intézkedésekre lenne szükség. Az oktatás lebutítása helyett a 21. század kihívásaira felkészítő iskolarendszerre és a tandíj eltörlésére lenne szükség, hogy anyagi helyzetétől függetlenül mindenki bejuthasson a felsőoktatásba. A minőségi tudás a záloga a folyamatosan növekvő béreknek is. A fiatalok lakhatását szociális bérlakásokkal és albérleti támogatással kell segíteni. A családtámogatásokat igazságosan, mindenki számára elérhetővé kellene tenni. A fiataloknak minden téren nagyobb beleszólást adnánk, ezért szállítanánk le 16 évre a választójogot is.

A Lehet Más a Jövő felmérést is elindított a fiatalok véleményének megismerésére, ennek eredményeit hamarosan nyilvánosságra hozzuk.

Apostol Klaudia és Páli Zoltán
a Lehet Más a Jövő társelnökei

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.