OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. augusztus 20., vasárnap 13:14

A Forrás Média Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 20., vasárnap (OS) - Békében és a feltámadásban való hitben augusztus 18-án 89 éves korában elhunyt Erdélyi László adventista lelkész, aki a Magyarországi Hetednapi Adventista Egyház történelmi személyisége is volt. Temetése 2017. szeptember 8-án pénteken 13 órakor lesz a Farkasréti Temetőben.

    Békében és a feltámadásban való hitben augusztus 18-án, 89 éves korában, elhunyt Erdélyi László adventista lelkész, aki a Magyarországi Hetednapi Adventista Egyház történelmi személyisége is volt.

Erdélyi Lászlót 1947-ben kérte fel az adventista egyház lelkészi szolgálatra, és azt 66 éven keresztül folytatta.

1965-ben meghívták az Egyháztanácsba, amelynek 29 évig volt tagja. 11 évet uniótitkárként, öt évet kiadóigazgatóként, majd osztálytitkárként töltött vezető beosztásokban. 1980-ban felkérték, hogy komoly irodalmi munkája miatt végezze el az újságíró iskolát. Ezért 1981-ben megszerezte a diplomát újságíró szakon is. Nagyon sok könyvet és verset írt, illetve fordított német nyelvről.

Saját életrajzát ezzel a mondattal zárta: "Szilárdan hiszek Isten Művének győzelmében. Életemben nem volt más utam, mint az evangélium szolgálata. Nagyon boldog vagyok, hogy az Úr velem volt. Hálás vagyok az Úrnak, hogy olyan házastárssal ajándékozott meg, akinek Isten és az Ő népe, valamint irántam tanúsított hűsége megragadó. Gyermekeimben és unokáimban szintén Isten gazdag ajándékát kaptam. Szívem vágya, hogy ott lehessünk velük együtt Isten országában."

Temetése 2017. 09. 08-án 13 órakor lesz a Farkasréti Temetőben.
     Kiadó: Forrás Média Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.