2024. április 24. szerda

2017. augusztus 21., hétfő 12:37

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 21., hétfő (OS) - Mintegy 200 fiatal speciális tehetségfejlesztő táborokban vehetett részt a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) szervezésében, Lovasberényben és Kerecsenden. Az egyhetes táborokban a készségfejlesztés mellett hangsúlyt kapott a természettudomány, a történelem, a művészet, a zene és a sport ezáltal segítve a fiatalokat, hogy tehetségének megfelelően minél jobban felfedezze saját erősségeit.

"A Matehetsz már több mint egy évtizede valósít meg EU-s és hazai források felhasználásával tehetségsegítő programokat. Most futó programunk a Nemzeti Tehetség Program kereteiben megvalósuló Tehetségek Magyarországa kiemelt projekt, melynek során 2020-ig ötvenezer, köznevelésben tanuló diák kap lehetőséget tehetségének fejlesztésére, a legkülönfélébb támogatási megoldások formájában. Az idei évben indult el a tehetségsegítés egész országot lefedő, személyes tehetségtámogató rendszere is, a mentorhálózat, amelynek keretében a projekt végéig több mint 3000 tanuló fog személyes segítséget, mentorálást kapni." – mondta Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke.
A 10-18 éves fiatalok táboroztatását pedagógus és pszichológus segítők mellett felnőtt és ifjú tehetségek is segítették.Pályaorientációs céllal a programot a Magyar Honvédség jóvoltából helyszínre érkező katonai helikopter bemutatója is színesítette.
     Kiadó: Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége