OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. augusztus 21., hétfő 12:37

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 21., hétfő (OS) - Mintegy 200 fiatal speciális tehetségfejlesztő táborokban vehetett részt a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) szervezésében, Lovasberényben és Kerecsenden. Az egyhetes táborokban a készségfejlesztés mellett hangsúlyt kapott a természettudomány, a történelem, a művészet, a zene és a sport ezáltal segítve a fiatalokat, hogy tehetségének megfelelően minél jobban felfedezze saját erősségeit.

    "A Matehetsz már több mint egy évtizede valósít meg EU-s és hazai források felhasználásával tehetségsegítő programokat. Most futó programunk a Nemzeti Tehetség Program kereteiben megvalósuló Tehetségek Magyarországa kiemelt projekt, melynek során 2020-ig ötvenezer, köznevelésben tanuló diák kap lehetőséget tehetségének fejlesztésére, a legkülönfélébb támogatási megoldások formájában. Az idei évben indult el a tehetségsegítés egész országot lefedő, személyes tehetségtámogató rendszere is, a mentorhálózat, amelynek keretében a projekt végéig több mint 3000 tanuló fog személyes segítséget, mentorálást kapni." – mondta Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke.
A 10-18 éves fiatalok táboroztatását pedagógus és pszichológus segítők mellett felnőtt és ifjú tehetségek is segítették.Pályaorientációs céllal a programot a Magyar Honvédség jóvoltából helyszínre érkező katonai helikopter bemutatója is színesítette.
     Kiadó: Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.