OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. augusztus 22., kedd 13:50

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 22., kedd (OS) - A multik és a Mészárosok helyett a magyar kisvállalkozásokat támogatná az LMP -

    Az LMP szerint hosszú távon fenntarthatatlan az óriásvállalatokat és haveri cégeket pénzelő rendszer. A megújuló Magyarországon felszámolnánk a hazai kisvállalkozások növekedése előtt álló korlátokat, megtisztítanánk a versenyt, és az államot a kisvállalkozói szektor szolgálatába állítanánk.

A kis- és középvállalkozások alkotják a magyar gazdaság gerincét: a versenyszféra munkahelyeinek 70-80%-át adják, és ugyanannyi támogatási forrásból a multiknál néhol tízszer hatékonyabban hoznak létre új munkahelyeket. Egy kkv legfeljebb 1,5 millió forintot kap, míg egy összeszerelőüzem akár 30 milliót is egy munkahely létrehozására. Az állami közbeszerzések teljes átláthatóságával és az alvállalkozói szintek korlátozásával az LMP megtisztítaná a versenyt és mérsékelné a közbeszerzési korrupciót. Az állami megrendeléseknél tisztességessé kell tenni a feltételeket, segíteni a vállalkozói kultúra terjedését.

Át kell alakítani a támogatási rendszert is: a kiszámíthatóság érdekében az LMP jogszabályban rögzítené a munkahelyteremtési támogatást, és adókedvezmény formájában mindenkinek elérhetővé tenné. A kisvállalkozásoknak szánt közvetlen támogatásokat több, de egyenként kisebb lehívható forrásban kínálnánk, hogy többen hozzáférhessenek.

Az LMP célja, hogy a kkv-k minden lehetőséget megkapjanak a fenntartható növekedésre és minél többen dolgozhassanak itthon, hazai cégeknél.

Kanász-Nagy Máté
az LMP szóvivője
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.