OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. augusztus 22., kedd 13:53

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 22., kedd (OS) -

    Ez a pályázat több szempontból is elhibázott Spät Judit szerint. Egyrészt a keretösszeg nevetségesen kevés. Magyarországon jelenleg kb. 3 millió gázkonvektor van, amelynek nagy része, Szabó államtitkár állítása szerint, elavult. Márpedig ezzel a tempóval mintegy 240 év alatt lehetne az összeset lecserélni. Természetesen a csere nemcsak állami feladat, de az érintettek jelentős része nem képes azt csak önerőből megoldani. Különösen felháborító a keret szűkössége annak tükrében, hogy a kormány tavaly azt kérte Brüsszeltől, hogy az EU-s támogatásokból lakossági energiahatékonysági beruházásokra szánt 90 milliárd forintot teljes egészében inkább középületek felújítására költhesse.
Legalább ekkora probléma, hogy a kormány továbbra sem alakított ki egy hatékony és igazságosabb elosztási folyamatot. A vissza nem térítendő támogatások elosztásakor és a támogatási arány meghatározásakor nem veszik semmilyen módon figyelembe a pályázók anyagi helyzetét, rászorultságát. Ugyanakkor a pályázat elkészítése és benyújtása komoly felkészültséget és jó internet hozzáférést kíván, hiszen eddig minden pályázati körben pár óra alatt kifogyott a keret. Nem véletlen, hogy a rászorulók helyett Fideszes potentátok, például a parlementi képviselő Vécsey László felesége juthatott korábban támogatáshoz az Otthon Melege programból.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.