2024. április 19. péntek

2017. augusztus 23., szerda 11:39

A Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 23., szerda (OS) - Az elnyomókkal szemben a történelem mindig igazságot szolgáltat - Az Együtt üzenete a totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából

Ma, augusztus 23-án van a totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapja. A sztálini Szovjetunió és a hitleri Németország között 78 évvel ezelőtt ezen a napon jött létre a Molotov-Ribbentrop-paktum.

Az Együtt fejet hajt az áldozatok előtt, egyben ismételten kiáll a szabadság és a demokrácia mellett, az elnyomás és a gyűlöletkeltés ellen.

Az áldozatok emléke álljon példaként mindannyiunk előtt! Emlékezzünk és véssük jól az eszünkbe, hogy az elnyomó rendszereknek áldozatául eshet bárki, bármikor. Nemcsak az, aki lázad ellene, hanem az is, aki hallgatagon tűr, az is, aki hallgatásával cinkossá válik, az is, aki maga is az elnyomók oldalára áll. Mert az ostobaság és a gyűlöletkeltés mindig megtalálja a maga ellenségét, nem válogat sem bőrszín, sem vallás, sem ideológia, sem szegény és gazdag között. Az elnyomó rendszereket a gyűlölet élteti. Először csak egy-egy embert, majd egy egész népcsoportot kiáltanak ki ellenségnek, legvégül pedig az egész nép áll a gyűlölettel mindent elárasztó hatalom útjában.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja