OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. augusztus 27., vasárnap 13:12

A Város és Folyó Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 27., vasárnap (OS) - Tömeges fövenyfoglalás a Római-parton

    Vidám hangulatú rendezvényen mutatták meg a természetes Római-partot védő civil csoportok, mennyi mindenre lehet használni Budapest egyik utolsó természetes Duna-partját. A Partra, Magyar! Fövenyfoglalás a Rómain című eseményen több százan strandoltak, és piknikeztek a Római-part kavicsos fövenyén. A fövenyfoglalás arra hívta fel a figyelmet, hogy a kikapcsolódásra, sportolásra használt Római-part az ide látogató tömegek számára használhatatlanná válik, ha a Főváros szándéka szerint a partélre árvízi védművet építenek.
Egyre több szakértő is kiáll amellett, hogy a természetpusztító és kockázatos parti mobilgát megépítése helyett a biztonságosabb, magasabb helyen lévő Nánási-Királyok útján kellene védekezni az árvíz ellen.

A rendezvényen a szervezők felhívták a figyelmet, hogy elindult a mobilgát környezetvédelmi engedélyéhez szükséges Környezeti hatástanulmány társadalmi vitája. A lakosság számára ez az utolsó lehetőség arra, hogy hivatalosan beleszóljon a tervezési folyamatba. Ezért fontos, hogy minél többen bejelentkezzenek ügyfélként és leírják észrevételeiket. Az eljárást egy közmeghallgatás zárja majd szeptember végén. A civilek kimondták: folytatják a küzdelmet, megvédik a partot a környezetpusztító és bizonytalan védelmet nyújtó beruházástól. Ezért október elejére Megvédjük a Rómait! címmel tömeges demonstrációt hirdettek.

Letölthető sajtófotók: https://drive.google.com/drive/folders/0B75Yp6hYyazTX0U0QUlxMlNfTWM?usp=sharing

     Kiadó: Város és Folyó Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.