2024. április 19. péntek

2017. augusztus 28., hétfő 15:04

Az Ars Sacra Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 28., hétfő (OS) - Hamarosan kezdődik az Ars Sacra Fesztivál

Tízéves az Ars Sacra Fesztivál, amely civil kezdeményezésként az európai zsidó-keresztény kultúra gyökereiből táplálkozó, ma is élő szakralitás felmutatását tűzte zászlajára. A mára már tíznapossá nőtt esemény a szeretet kultúrájának terjedését segíti a művészet számos műfaját felvonultató, INGYENESEN látogatható programjaival. A szakralitást profán környezetben, a hagyományt új köntösben, a kortárs alkotásokat régi helyszíneken mutatjuk be.
Abasártól Vizsolyig mintegy 110 településen több, mint 600 program közül válogathat az érdeklődő, határon innen és túl.
11 műfaj képviselői mutatkoznak be a fesztiválon. A színvonalas zenei kínálat mellett kiállításokkal, irodalmi estekkel, színházi és szakmai előadásokkal, filmfesztivállal, építészkonferenciával, sétákkal, tárlatvezetésekkel, lelki és gyerekprogramokkal várjuk a látogatókat.
Az Ars Sacra logó kis piros angyala mostantól európai védettséget is élvez, és harmadik éve tudhatjuk magunkénak az Európa legrangosabb fesztiváljait kitüntető EFFE-minősítést.
Naprakész információk: www.ars-sacra.hu

Kiadó: Ars Sacra Alapítvány