OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. augusztus 31., csütörtök 22:16

A VDSzSz Szolidaritás közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 31., csütörtök (OS) - Eredménytelenül zárult a kollektív munkaügyi vita augusztus 31-i fordulója is, emiatt a munkabeszüntetést a VDSzSz Szolidaritás Utasellátó Alapszervezete 2017. szeptember 4-én 23:59-ig meghosszabbította.

    Eközben a vasúttársaság valótlanságot állít a sztrájkban résztvevők létszámáról: durván alábecsüli azt. Ha ugyanis ez igaz lenne, akkor semmi szükség nem lett volna arra, hogy például a vasutas nyugdíjasok szorult élethelyzetét kihasználva a munkáltató sztrájktörésre kényszerítse őket. Mint arról beszámoltunk, a MÁV-Start egy hónapos munkaszerződést kínált fel részükre – feltéve, hogy előzetesen vállalják: nem csatlakoznak a későbbiekben sem a munkabeszüntetéshez.

Ezen kívül a MÁV-Start vezetése továbbra is adós maradt a válasszal: miként lehetséges, hogy a 2012 végén még közel 5 milliárd forint eredményt termelő nemzetközi személyszállítási tevékenysége pár év alatt veszteségessé vált – ennek mértéke 2016-ra már elérte a 690 millió forintot.
Erre hivatkozva kívánja a munkáltató jelentősen csökkenteni a járatokban közlekedő étkező- és hálókocsik számát, az ezzel járó létszámleépítés pedig több százak munkahelyét veszélyezteti, amit szakszervezetünk nem tűr el, és kitart a sztrájk folytatása mellett!
     Kiadó: VDSzSz Szolidaritás

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.