OS Országos Sajtószolgálat
2018. május 22. kedd
Ismertető


2017. szeptember 11., hétfő 13:43

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 11., hétfő (OS) - A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége felkérésére 2017. szeptember elején a Zalaegerszegi Lelki Elsősegély Telefonszolgálat rendezi meg e szervezetek XXX. országos találkozóját, melynek címe  "Szolidaritás a családban és a társadalomban az önkéntes segítők optikájából".

    Rendezvényünkön  részt vesznek  az EMMI képviselői is, kifejezve a kormányzat elkötelezettségét a magyar lakosság pszichés problémái megoldásának elősegítése iránt. Az önkéntes segítő személyiség számára a szolidaritás megkérdőjelezhetetlen adottság. A szakmai programok során a szolidaritás témakörének többféle aspektusból történő megvilágítására kerül sor.
Telefonos önkéntes munkánk során a hívóval, az ügyelőtársakkal, a szolgálattal, a Szövetséggel, az emberiséggel is szolidaritást vállalunk.  Van-e a  szolidaritásnak ideális formája, mértéke, határa? Kikkel tudunk, akarunk szolidárisak lenni? Problémák, hátsó gondolatok – a szolidaritás elfogadása vagy elutasítása? A szolidaritás és az együttműködés mikro-, mezo- és makrostrukturális kérdéseiről is szót ejtünk a három nap alatt a több mint 150 önkéntes lelki elsősegélyt nyújtó ügyelő és  külföldi partnereink részvételével. Várunk vendégeket  Felvidékről, Kárpátaljáról, Franciaországból, Lengyelországból , Erdélyből, Ukrajnából.
A konferencia keretében 14. alkalommal kerül sor a "Szabó Pál" díj, valamint elismerő oklevelek átadására.
Bővebb tájékoztatás: www.sos116-123.hu

     Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.