OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. szeptember 12., kedd 18:20

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 12., kedd (OS) - Legyen népszavazás a római parti gátról!

    A körzet országgyűlési képviselőjeként támogatom, hogy a római-parti gát kérdéséről az ott élő emberek döntsenek. A III. kerületi MSZP már korábban is kezdeményezett helyi népszavazást e kérdésben, álláspontunk pedig nem változott.

Az MSZP az árvízvédelem hosszú távú, megnyugtató megoldását kívánja elősegíteni, ezért elengedhetetlen, hogy a politikai sárdobálás helyett higgadt szakmai érvelés kezdődjön. Nem támogatunk olyan tervet, amely a környezet aránytalan pusztításával jár, amely pénzügyileg átláthatatlan, és amelyet nem előz meg a megfelelő lakossági tájékoztatás. Éppen ezért a mobilgát koncepciója részünkről nem támogatható.

Kérem a döntéshozókat, hogy a védekezés lehetőségeit végre pontosan, ködösítés nélkül mutassák be az embereknek, hogy ők felelős döntést tudjanak hozni. Derüljön ki végre: mennyibe kerül az adófizetőnek a mobilgát és milyen környezeti kockázatot is jelent?

Ugyanakkor mélyen megdöbbent, hogy a gát megépítését pártoló egyik szervezet utolsó elkeseredésében megengedhetetlen, antiszemita érvelést folytat. Ez ebben a kerületben eddig nem volt szokás, ezért határozottan visszautasítom ezt az érvelést!

Kiss László,
a körzet országgyűlési képviselője

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.