OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. szeptember 13., szerda 13:55

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 13., szerda (OS) - Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt feljelentést kezdeményez Németh Szilárd ellen -

    Az LMP megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a nemzetbiztonsági bizottság 2017. szeptember 12-i zárt ülését követően Németh Szilárd, a testület alelnöke sajtótájékoztatóján három olyan civil aktivistát nevezett meg, akiknek nevei zárt ülésen hangoztak el, így minősített információval élt vissza.

Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt álláspontja szerint Németh Szilárd kimerítette a Büntetőtörvénykönyv 265. §-nak tényállását, miszerint aki minősített adatot jogosulatlan személy részére hozzáférhetővé tesz, büntetőjogi visszaélést követ el. Ezért a testület tagjaként feljelentést kezdeményezett Németh Szilárd ellen.
Az LMP álláspontja szerint Németh Szilárd kijelentései az érintettek becsületét és jó hírnevét is sértik, így a személyiségi jogok érvényesítésében felajánljuk segítségünket.

A Fidesz rémképgyártása odáig fajult, hogy a legsötétebb pártállami időket idézve stigmatizálnak civileket. Az LMP hangsúlyozza: ha bármilyen fizikai erőszak történik, az kizárólag a Fidesz felelőssége.

A leghatározottabban felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy hagyják abba a gyűlöletkeltést!

Kanász-Nagy Máté,
az LMP szóvivője
    
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.