OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. szeptember 13., szerda 15:34

A Fidesz közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 13., szerda (OS) - A Soros-hálózat fenyegetőzik - Reagálás az LMP és a DK közleményére

    Íme néhány idézet a Soros-hálózat tagjaitól. Gulyás Márton: "Ha a kormány ősszel sem tér jobb belátásra, akkor olyan szinten fogjuk felbontani az együttműködést az államhatalommal (…). Fel kell készülni a blokádokra, épületfoglalásokra, élőláncra".  Gulyás Márton mozgalma: október 23. után "kérésünk követelésé fog változni, és ennek nyomatékosításához erőszakmentes, polgári engedetlenségi mozgalmat indítunk. Olyan akciókban nyilvánul meg például, mint az ülősztrájk, az élőlánc vagy a közterületek elfoglalása." Vágó Gábor: "A magyar tüntetési kultúrának is kellene fejlődnie abban, hogy jóval több olyan performatívabb jellegű eseményre lenne szükség, ahol a korlátozott erőszak jelen van."  Ezeknek az akcióknak szimbolizálniuk kell a bennük rejlő dühöt, például "amikor bedobálták klaviatúrával  a Fidesz-székház ablakát. Ilyen szimbolikus, kvázi erőszakos akciókra van szükség".   Schilling Árpád: "Törvényes eszközökkel nem lehet jobb belátásra késztetni a kormányt, ezért van bennünk valamiféle határátlépési vágy."  

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.