OS Országos Sajtószolgálat
2018. július 17. kedd
Ismertető


2017. szeptember 13., szerda 17:22

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 13., szerda (OS) - Szanyi vezette a 2018-as agrár-költségvetés kialakítását

    Az Európai Parlament képviselői az Unió soros elnökségének részvételével vitatták meg a 2018-as költségvetés tervezetét. Mindkét testület elkötelezett abban, hogy az előző évekhez képest növekedést érjen el, illetve, hogy a súlypontok helyesen legyenek meghatározva. A költségvetés a következő évben is az okos és befogadó növekedést, valamint a munkahelyteremtés fogja ösztönözni, míg a migrációs helyzet kezelése és az olyan új kezdeményezések felkarolása, mint a "Wifi az EU számára", Szociális Jogok Európai Pillére, valamint a digitális beruházás mind kiemelt szerepet kapnak. A mezőgazdasági- és vidékfejlesztési területeket érintő költségvetési elvek kialakítását, jelentéstevőként Szanyi Tibor vezette.  

Az általános költségvetés-tervezetben mindig is nagy szerepet kapott a Közös Agrár Politika, ahogyan ez a jövő évben is így marad. Olyan kihívásokkal kell megküzdeni, mint az orosz embargó hatása, az árérzékenység, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, állat- és növény-egészségügyi problémák. "A 2018-as költségvetés ugyan változatlan abból a szempontból, hogy még mindig 28 tagállammal számolunk, de egyrészről szem előtt kellett már tartani a Brexit folyamatát is, másrészről olyan hosszú távú politikai üzeneteket is meg kellett határozni, mint az okos megoldások a vidéki térségek érdekében." – húzta alá Szanyi Tibor Európai Parlamenti képviselő.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.