2017. szeptember 20. szerda

2017. szeptember 13., szerda 17:22

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 13., szerda (OS) - Szanyi vezette a 2018-as agrár-költségvetés kialakítását

Az Európai Parlament képviselői az Unió soros elnökségének részvételével vitatták meg a 2018-as költségvetés tervezetét. Mindkét testület elkötelezett abban, hogy az előző évekhez képest növekedést érjen el, illetve, hogy a súlypontok helyesen legyenek meghatározva. A költségvetés a következő évben is az okos és befogadó növekedést, valamint a munkahelyteremtés fogja ösztönözni, míg a migrációs helyzet kezelése és az olyan új kezdeményezések felkarolása, mint a "Wifi az EU számára", Szociális Jogok Európai Pillére, valamint a digitális beruházás mind kiemelt szerepet kapnak. A mezőgazdasági- és vidékfejlesztési területeket érintő költségvetési elvek kialakítását, jelentéstevőként Szanyi Tibor vezette.

Az általános költségvetés-tervezetben mindig is nagy szerepet kapott a Közös Agrár Politika, ahogyan ez a jövő évben is így marad. Olyan kihívásokkal kell megküzdeni, mint az orosz embargó hatása, az árérzékenység, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, állat- és növény-egészségügyi problémák. "A 2018-as költségvetés ugyan változatlan abból a szempontból, hogy még mindig 28 tagállammal számolunk, de egyrészről szem előtt kellett már tartani a Brexit folyamatát is, másrészről olyan hosszú távú politikai üzeneteket is meg kellett határozni, mint az okos megoldások a vidéki térségek érdekében." – húzta alá Szanyi Tibor Európai Parlamenti képviselő.

Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő