2017. november 20. hétfő

2017. szeptember 13., szerda 17:41

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 13., szerda (OS) - Átadták a közel 130 millióból megújult Petőfi Sándor Kollégiumot Mohácson

Átadták az energetikailag korszerűsített mohácsi Petőfi Sándor Kollégiumot. A fejlesztés összesen 129,44 millió forintba került, amelyet uniós forrásból finanszírozott a Mohácsi Tankerületi Központ. Dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatón beszédében hangsúlyozta, hogy a 21. században a minőségi pedagógiai munkához nem csak szakmai, de infrastrukturális megújulásra is szükség van. Szavai szerint a következő években az országban sok helyen lesznek hasonló beruházások, mert a kormány és a Klebelsberg Központ is fontosnak tartja a köznevelési rendszer feltételrendszerének megújítását, a jövő igényeihez igazítását. Hozzátette: a kollégium felújítása szép példája a helyi közösségek összefogásából származó lehetőségeknek. Käszné Lebő Zsuzsanna, a Mohácsi Tankerületi Központ igazgatója kiemelte: a teljes épület új nyílászárókat kapott, felújították a homlokzat hőszigetelését, valamint 20 kW teljesítményre képes napelem-rendszer telepítésére is sor került. A beruházás eredményeként mintegy 50%-kal csökkenhet az épület fűtési költsége. Jelenleg előkészítés alatt van több mohácsi iskola korszerűsítése is – fűzte hozzá a tankerületi igazgató.
     Kiadó: Klebelsberg Központ