OS Országos Sajtószolgálat
2018. május 22. kedd
Ismertető


2017. szeptember 13., szerda 17:41

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 13., szerda (OS) - Átadták a közel 130 millióból megújult Petőfi Sándor Kollégiumot Mohácson

    Átadták az energetikailag korszerűsített mohácsi Petőfi Sándor Kollégiumot. A fejlesztés összesen 129,44 millió forintba került, amelyet uniós forrásból finanszírozott a Mohácsi Tankerületi Központ. Dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatón beszédében hangsúlyozta, hogy a 21. században a minőségi pedagógiai munkához nem csak szakmai, de infrastrukturális megújulásra is szükség van. Szavai szerint a következő években az országban sok helyen lesznek hasonló beruházások, mert a kormány és a Klebelsberg Központ is fontosnak tartja a köznevelési rendszer feltételrendszerének megújítását, a jövő igényeihez igazítását. Hozzátette: a kollégium felújítása szép példája a helyi közösségek összefogásából származó lehetőségeknek. Käszné Lebő Zsuzsanna, a Mohácsi Tankerületi Központ igazgatója kiemelte: a teljes épület új nyílászárókat kapott, felújították a homlokzat hőszigetelését, valamint 20 kW teljesítményre képes napelem-rendszer telepítésére is sor került. A beruházás eredményeként mintegy 50%-kal csökkenhet az épület fűtési költsége. Jelenleg előkészítés alatt van több mohácsi iskola korszerűsítése is – fűzte hozzá a tankerületi igazgató.
     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.