2017. szeptember 20. szerda

2017. szeptember 14., csütörtök 10:40

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 14., csütörtök (OS) -

Székely László ombudsman az emberi erőforrások miniszteréhez fordult azt kezdeményezve, hogy tegye meg a jelentésben ismertetett problémák megoldásához szükséges intézkedéseket. A biztos felkérte a Klebelsberg Központ elnökét: intézkedjen, hogy valamennyi sajátos nevelési igényű gyermek megkapja a szakértői véleményben rögzített ellátást és fejlesztést. Kezdeményezte továbbá az is, hogy a szakértői bizottságok a szakértői véleményeket minden esetben a jogszabálynak megfelelően, valamint nyomon követhető módon közvetlenül küldjék meg a kijelölt köznevelési intézményeknek.
     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala