OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. szeptember 17., vasárnap 12:55

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 17., vasárnap (OS) -

    Szigetvári Viktor (Együtt): Kormányváltás után a Fidesz elhibázott szenvedélypolitikáját is helyrehozzuk
Több figyelmet, több pénzt, szakszerű megoldásokat a drogpolitikába!
Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz-kormány mindössze félmilliárd forintot szán a Nemzeti Drogellenes Stratégia szakpolitikai programjának megvalósítására. A Fidesz homokba dugja a fejét. Drogellenes stratégiája a büntetésre, a megbélyegzésre, az elutasításra teszi a hangsúlyt, nem nyújt megoldást. Az Együtt kidolgozott szenvedélypolitikai stratégiájának legfőbb alapelve, hogy a szerfogyasztás és egyéb szenvedélyek elsősorban nem büntetőjogi és nem is orvosi, hanem társadalmi problémát képeznek.
A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozat szerint a Nemzeti Drogellenes Stratégia szakpolitikai programjának megvalósítására idén 318 millió forintot, jövőre pedig félmilliárd forintot szán a kormány.
Szigetvári Viktor elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz-kormány mindössze félmilliárd forintot kíván szánni hazánk egy égető problémájának kezelésére. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a Fidesz által 2013-ban elfogadott drogellenes stratégia, ami a büntetésre, a megbélyegzésre és az elutasításra tette a hangsúlyt, nem nyújt megoldást.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.