OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. szeptember 17., vasárnap 20:42

A Polgári Konzervatív Párt közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 17., vasárnap (OS) - A Polgári Konzervatív Párt üdvözli Gulyás Gergely nyilatkozatát, ideje tehát csatlakoznunk az uniós ügyészséghez is.

    A PKP  üdvözli Gulyás Gergely nyilatkozatát, miszerint a parlamenti többség hajlandó lenne elfogadni Vágó Gábor kezdeményezését, mely a korrupciós bűncselekmények elévülési idejének meghosszabbítására irányul.

Szívesen látnánk a kormány részéről ugyanakkor, ha megerősítené Magyarország európai jogrendhez tartozását, komolyan venné a korrupció elleni küzdelmet, és lehetővé tenné, hogy hazánk részt vegyen az Európai Ügyészség (EPPO) munkájában. Ennek elmulasztása viszont azt jelenti, hogy sem a közpénzek és az uniós források átlátható felhasználása, sem Vágó Gábor kezdeményezésének támogatása nem merült fel komolyan a kormánypártok részéről. A PKP álláspontja szerint hiába a megfelelő törvény, ha a közpénztolvajok végső menedéke továbbra is Polt Péter legfőbb ügyész marad.

A PKP egyúttal kéri a témában érintett és a népszavazási kezdeményezést támogató ellenzéki pártokat, hogy álljanak ki az EPPO-csatlakozás mellett, támogassák minden törvényes eszközzel, hogy hazánk is az európai ügyészekre bízza az EU-pénzek tisztességes felhasználását a magyar szervek helyett. Felkérjük az ország felelősen gondolkodó politikusait és civil aktivistáit, hogy ne álljanak meg egy törvény elfogadásánál, melyet a Fidesz bármikor kedvére megkerülhet.

Polgári Konzervatív Párt

Budapest, 2017. szeptember 17.
     Kiadó: Polgári Konzervatív Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.