OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. szeptember 20., szerda 15:56

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 20., szerda (OS) - Minden diákhitelesen segíteni kell! -

    A Lehet Más a Jövő szerint nem elég csupán egyetlen lépést megtenni a felsőoktatásban tanuló vagy onnan kikerülő fiatalok terheinek csökkentése érdekében.

A Lehet Más a Jövő üdvözli a kormány lépését a diákhitelesek terheinek csökkentése érdekében. Egyetértünk azzal, hogy minden anyagi akadályt el kell hárítani, ami a fiatalok továbbtanulásának akadályában áll. Nem szabad megfeledkezni ugyanakkor azokról a diákhitelesekről sem, akik hosszú évek óta nyögik a törlesztőrészleteket. Az összesen több mint 380 ezer diákhiteles közül majdnem 33 ezer késedelmes törlesztő van, rajtuk mindenképpen segíteni kell. A Lehet Más a Jövő ezért azt kéri a kormánytól, hogy a korábbi diákhiteleket is vizsgálják felül és tegyék lehetővé, hogy az összes Diákhitel 0%-os kamatozású legyen.

Ma Magyarországon egyre nehezebb bekerülni főiskolákra, egyetemekre. Az egyik legfontosabb akadályt az anyagi terhek jelentik. Ezért nem elég csupán a diákhitel feltételeinek enyhítése, szükség van a tandíj eltörlésére, az ösztöndíjak emelésére és a családtámogatások kiterjesztésére a felsőoktatásban tanuló fiatalokra is.

Apostol Klaudia és Páli Zoltán,
a Lehet Más a Jövő társelnökei

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.