OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. szeptember 21., csütörtök 15:33

Az Emmi - Üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 21., csütörtök (OS) - Magyar állampolgársági esküt tett két szír ortodox egyházi vezető Magyarország Főkonzulátusának erbíli külképviseletén, 2017. szeptember 20-án.

    Sharaf Saman Matti Sharaf (egyházi nevén Nicodemus Daud Matti Sharaf) szír ortodox metropolitát és Azeez Raed Ablahad (egyházi nevén Mor Timothius Mousa A. Shamani) szír ortodox püspököt Áder János köztársasági elnök 2017. június 12. napján kelt határozatával honosította.
Az állampolgársági eskütételt követően Nicodemus Daud Matti Sharaf érsek köszönetét fejezte ki Magyarország köztársasági elnökének, Magyarország Kormányának és a magyar népnek jóságukért, együttérzésükért. Az érsek elmondta: amikor az Iszlám Állam terroristái elüldözték őket otthonaikból, úgy érezték, magukra maradtak a világban. Hozzátette: az állampolgárság megszerzése, a Szír Ortodox Egyháznak nyújtott támogatás és a keresztény fiataloknak nyújtott ösztöndíjak sokkal többet jelentenek számukra, mint anyagi, vagy technikai segítség. A teljes hívő közösségüket jóérzéssel tölti el, hogy van, aki gondol rájuk, nincsenek egyedül. Ez a bajban, a nehéz körülmények között, egy csodás, szeretetteljes érzés, melynek értéke felbecsülhetetlen számukra. Végtelenül hálásak és hatalmas megtiszteltetés számukra, hogy most már hivatalosan is a magyar nemzethez tartozhatnak.

     Kiadó: Emmi - Üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.