OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. szeptember 22., péntek 11:28

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) -

    A Kereszténydemokrata Néppárt üdvözli és mindenben támogatja a kormányzat azon elhatározását, hogy családbaráttá alakítsanak át minél több, már meglévő szülészetet. Meglátásunk szerint első számú nemzeti sorskérdésünk megoldásában fontos szerepe lehet a pozitív szülésélménynek. Amennyiben azt akarjuk, hogy a vágyott gyermekek mind megszülethessenek, s így Magyarország demográfiai mutatói is tovább javuljanak, hathatósan kell tennünk azért, hogy az a meghitt pillanat, amikor megérkezik a várva várt gyermek, valóban intim lehessen. Olyan körülményeket kell a családoknak biztosítanunk az egészségügyi intézményekben, ahol nagyobb odafigyeléssel és törődéssel, az egyéni igények fokozott kiszolgálásával fordul a személyzet feléjük. Amennyiben ez megvalósul, úgy nem fogják rossz élmények kísérni a szülést és ez nem fogja visszatartani a nőket a további gyerekvállalástól. Azzal, hogy most a kormány anyagi eszközökkel is ezen elképzelés mögé áll, egy olyan folyamat indulhat el, amely egyfajta szemléletváltást is maga után vonhat az egészségügyben.
    
     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.