2024. április 20. szombat

2017. szeptember 22., péntek 11:39

Az Országos Roma Önkormányzat közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) -

Balogh János, mint az Országos Roma Önkormányzat elnöke tájékoztatom a közvéleményt, hogy Vajda László 2017. szeptember 18-án az ATV "Egyenes Beszéd" című műsorában valótlanul állította, hogy az Önkormányzat vagyonkezelésébe állt 1121 Budapest, Svájci utca 10. szám alatt található Ingatlanról "a mai napig nem tudjuk, hogy az Országos Roma Önkormányzat, még mindig fizeti-e a havi törlesztéseket az ingatlan után hiszen, Farkas Flórián magához vette a kulcsokat attól fogva semmit nem tudunk róla".

Vajda László állításával szemben az igazság az, hogy a fenti ingatlan 2017. február 21. napján az Önkormányzat vagyonkezeléséből kikerült. A tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel az Önkormányzat elszámolt, az ingatlannal kapcsolatos kötelezettségei 2017. február 21. napján megszűntek.

Vajda László azon állítása sem fedi a valóságot, amely szerint a 2017. május 31. napján megtartott közgyűlés óta az "Országos Roma Önkormányzat törvénytelenül működik", mivel a közgyűlésen zárt ülésen hoztak határozatokat. Vajda László állításával szemben Budapest Főváros Kormányhivatala nem érvénytelenítette a meghozott határozatokat, hanem felhívta az Önkormányzatot azok felülvizsgálatára.

Amennyiben az interjúban elhangzottakkal további kérdések merülnek fel az Országos Roma Önkormányzat vezetése további tájékoztatást ad.

Kiadó: Országos Roma Önkormányzat