OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 11. kedd
Ismertető


2017. szeptember 22., péntek 12:23

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) -

    A KDNP üdvözli a Rákóczi Szövetség határon túliakat segítő munkáját, és ebben a kereszténydemokrata politikusok a továbbiakban is aktív részt kívánnak venni.
A Kárpátaljára szánt iskolakezdő ösztöndíjak az idén különös hangsúlyt kapnak, miután az ukrán parlament új oktatási törvénye ellehetetleníti az anyanyelven történő tanulást az alsó tagozatnál idősebbeknél. A segítség most nem csak fizikailag teszi könnyebbé a családok anyagi helyzetét, de kifejezi az anyaországiak együttérzését is ebben a nehéz helyzetben.
A külhoni magyarság megmaradásának kulcskérdése az anyanyelv és a kultúra megőrzése, megélése. Ehhez minden szükséges anyagi eszközt meg kell adni, és folytatni kell a nyomásgyakorlást a diplomáciai kapcsolatokon keresztül is, hogy ez az európai értékekkel és szabályokkal szembemenő törvény ne léphessen életbe Ukrajnában.
    
     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.