OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. szeptember 22., péntek 14:57

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) - Egy újabb harcot bukott el a Fidesz

    A Fidesz azzal, hogy lenyúlta az étkezési utalványok piacát és bevezette az Erzsébet-utalványokat, eddig több mint 10 milliárd forintot vett ki a magyar adófizetők zsebéből. A kormány jogsértő harca azonban még ennél is többe fog kerülni a magyaroknak, a Fidesz miatt 30-40 milliárd forint kártérítést kell majd kifizetnie az országnak.

Az Orbán-kormány azzal az ürüggyel államosította ezt a piacot, hogy a bevételeket majd szociális üdültetésre költik. Azonban ahelyett, hogy minden egyes forintot a rászoruló gyerekekre költöttek volna, még innen is képesek voltak évi 7-8 milliárdot ellopni.

A Fidesz elbukott egy újabb harcot, de ennek az árát is a magyarok fogják megfizetni. Azért, hogy a fideszes haverok még több pénzt lophassanak el, az adófizetőknek kell 40 milliárd forintos kártérítést fizetni magáncégeknek. A kormány alkalmatlansága miatt feleslegesen, akkora összeget kell majd kifizetnünk, amiből rendezni lehetne a kórházak adósságát. Orbán rendszere folyamatosan újratermeli a reménytelenséget, meglopják az adófizetőket és a rászoruló gyerekeket is.

A Botka-kormány a közpénzt arra fogja fordítani, amire az országnak szüksége van: modern egészségügyre, színvonalas oktatásra és a rászoruló gyerekek helyzetének javítására.

MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.