OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. szeptember 23., szombat 14:23

Az Emmi - Sportért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 23., szombat (OS) - A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének tiszteletbeli tagja lett Szabó Tünde

    A tanári pálya nem foglalkozás, hanem hivatás, hiszen testnevelő tanárként Önök azon munkálkodnak nap, mint nap, hogy a fiataloknak átadják a sport által közvetített értékeket: megtanítsák, hogy a sport megköveteli az önfegyelmet, a higgadtságot, az odafigyelést, így hatással van a jellem, az értelem, és a lelkiismeret alakulására, fejlődésére - fogalmazott köszöntőjében Szabó Tünde az Országos Testnevelésügyi Konferencia megnyitóján, Kozármislenyben.
A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) hétvégi szakmai konferenciájának ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott még dr. Hamar Pál, az MTTOE elnöke, dr. Bíró Károly, Kozármisleny polgármestere, valamint a helyi Janikovszky Éva Általános Iskola intézményvezetője, Varga Éva.
A kétnapos szakmai rendezvény, a Pécsi Egyetem neves előadóival, olyan kérdéseket jár körül, mint az iskolai testnevelés jövője, a küzdősportok, illetve a gyógytestnevelés helye a köznevelésben, a sport, az élményalapú nevelés és a testnevelés összefüggései, de külön kitérnek a testnevelő tanárképzés aktuális kihívásaira is.
A konferencia keretében az MTTOE Elnöksége Tiszteletbeli Tagságot adományozott dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkárnak, aki egyben az esemény egyik fővédnöke is.

     Kiadó: Emmi - Sportért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.