OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 20. szombat
Ismertető


2017. szeptember 23., szombat 17:48

A Fidelitas közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 23., szombat (OS) - Nemzetközi sikert ért el a Fidelitas!

    Az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) tanácsülésén is sikerült nyomás alá helyeznünk Ukrajnát a gyalázatos, kisebbségi jogokat korlátozó oktatási törvény módosítása érdekében. A tanácsülésen elfogadták a Fidelitas és a MIÉRT által közösen benyújtott határozati javaslatot, amelyben felszólítják az ukrán kormányt, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a kisebbségek képviselőivel a törvény vitatott pontjai kapcsán.

Felszólítják továbbá az Európai Parlamentet is, hogy vizsgálja meg az ügyet és fejezze ki aggodalmát az ukrajnai kisebbségi jogok helyzetével kapcsolatban, különös tekintettel az oktatási területen tapasztalható magyar és kisebbségellenes folyamatokra. A javaslatot az IKSZ, valamint számos európai ifjúsági szervezet támogatta, többek között Németországból, Görögországból, Olaszországból, Romániából és Szlovéniából is A Fidelitas eddig is, és ezután is ki fog állni minden fórumon azért, hogy határon túli magyar testvéreinket megvédjük.

     Kiadó: Fidelitas

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.