2024. április 24. szerda

2017. szeptember 24., vasárnap 09:17

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

A fogyatékos emberek, köztük a hallássérültek számíthatnak a kormányra, hiszen ügyük a társadalom közös ügye. A Siketek Nemzetközi Szövetségének határozata alapján 1958 óta minden év szeptember utolsó vasárnapján tartják a hallássérültek világnapját. Az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága a fogyatékosságügy területén intenzív párbeszédre törekszik a szakmai és a civil szervezetekkel, a fenntartókkal valamint az érintettek képviselőivel. Ennek a párbeszédnek köszönhetően az elmúlt években jelentős előrelépés történt.
     A fogyatékos emberek mindennapjait megkönnyítő programot indított a kormány idén tavasszal. A 4 milliárd forint keretösszegű "A fogyatékkal élők mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítása" című uniós projekt célja a fogyatékos emberek közszolgáltatásokhoz történő hozzáférésének javítása, valamint a társadalmi felzárkózás folyamatának erősítése. A pályázat segítségével a legkisebb településeken is elérhetővé válnak a közszolgáltatások a fogyatékos személyek számára a modern infokommunikációs eszközök segítségével.

Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság