OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. szeptember 24., vasárnap 09:17

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

        A fogyatékos emberek, köztük a hallássérültek számíthatnak a kormányra, hiszen ügyük a társadalom közös ügye. A Siketek Nemzetközi Szövetségének határozata alapján 1958 óta minden év szeptember utolsó vasárnapján tartják a hallássérültek világnapját. Az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága a fogyatékosságügy területén intenzív párbeszédre törekszik a szakmai és a civil szervezetekkel, a fenntartókkal valamint az érintettek képviselőivel. Ennek a párbeszédnek köszönhetően az elmúlt években jelentős előrelépés történt.
     A fogyatékos emberek mindennapjait megkönnyítő programot indított a kormány idén tavasszal. A 4 milliárd forint keretösszegű "A fogyatékkal élők mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítása" című uniós projekt célja a fogyatékos emberek közszolgáltatásokhoz történő hozzáférésének javítása, valamint a társadalmi felzárkózás folyamatának erősítése. A pályázat segítségével a legkisebb településeken is elérhetővé válnak a közszolgáltatások a fogyatékos személyek számára a modern infokommunikációs eszközök segítségével.

     Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.