OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. szeptember 24., vasárnap 09:17

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

        A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) 2017-ben 500 millió forint kiegészítő költségvetési támogatásban részesült a KONTAKT videotolmács szolgáltatás fenntartása érdekében. A szolgáltatás 2013-ban uniós projekt keretében indult, és a célként kitűzött 1000 fő felhasználói számot 50 százalékkal meghaladva, a felhasználók számának folyamatos növekedése mellett üzemel. Az infokommunikációs akadálymentesítés a szolgáltatás keretében úgy valósul meg, hogy a tolmács (jelnyelvi vagy írótolmács) távolról közreműködik - a hallássérült ügyfél és a tolmács nem tartózkodik egy helyen -, ezáltal a tolmács időt nyer, hiszen megspórolja az utazásra és a várakozásra szánt időt.
     A kormány tavaly megemelte a térítésmentes jelnyelvi tolmácsszolgáltatás finanszírozására fordított összeget is 420 millió forintra. A támogatás a siket, nagyothalló és siketvak személyek jelnyelvi tolmácsszolgáltatáshoz való hozzáférésének biztosítását szolgálja, ezáltal elősegítve önálló életvitelük és társadalmi esélyegyenlőségük előmozdítását.
     Idén Budapest ad otthont a WFD (Siketek Világszövetsége) 3. Nemzetközi Konferenciájának. A rendezvény mottója - "Társadalmi befogadás a jelnyelven át!" - azt üzeni, hogy a jelnyelv elfogadása és a társadalmi befogadás között szoros összefüggés van. Az EMMI összesen 60 millió forint költségvetési támogatással segíti a SINOSZT a konferencia megrendezésében.

     Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.