OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. szeptember 24., vasárnap 13:18

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - Bárki is nyer ma Berlinben, szemben áll majd a Fidesszel

        Bárki is nyeri a mai németországi választásokat, mindenképpen új korszak kezdődik Európában és benne a német-magyar kapcsolatokban. Bár Martin Schulz okozhat meglepetést (ennek drukkolok magam is), azonban a várakozásoknak megfelelően vélhetően a néppárti keresztény-konzervatív Angela Merkel vezeti majd Németországot a következő években is, a szociáldemokratákkal közösen vagy valamilyen más konstrukcióban. Egy biztos következtetés azonban már most egyértelműen kijelenthető: függetlenül a kancellár személyétől Németországnak olyan Európa-párti vezetése lesz, amely alapjaiban formálhatja át az európai közösséget és amely világosan szembemegy mindazzal az illiberális tévelygéssel, ami Orbán Viktor bukásra ítélt kormányát jellemzi.  
     A Fidesz elnöke legutóbb csendes imára kérte híveit Angela Merkel győzelme érdekében, a kancelláriaminiszter Lázár János pedig pár napja már ennél hangosabb imádságot is hasznosnak mondott a német választások kapcsán. Tény, a Fidesz autokratikus és Európa-ellenes politikájának egyik legnagyobb németországi kritikusa a szociáldemokraták kancellár-jelöltje, Martin Schulz. Ha az EP volt elnöke vezetné a jövőben a német köztársaságot, az Európának és Magyarországnak bizonyosan előnyt, Orbán Viktoréknak pedig súlyos kudarcot és egy kérlelhetetlen politikai ellenfelet jelentene.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.