OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. szeptember 24., vasárnap 16:59

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - Az LMP a fiatalok, a kulturáltan szórakozni vágyók és az erzsébetvárosi lakosok oldalán áll! -

        Nem túlzás azt állítani, hogy a VII. kerületben vészhelyzet alakult ki, éjszakánként elszabadul a pokol. A bulinegyed helyzete tarthatatlan, a helyi lakosok életét megkeseríti, de a szórakozni vágyóknak se jó. Elég csak a jellemzően külföldi turistacsoportokra gondolni, akik nem tartják be az alapvető viselkedési normákat.
     A probléma kettős. A bulinegyedből kivonult a magyar állam, sem az országos, sem a kerületi fideszes vezetés nem foglalkozik vele. De Budapesten és az ország többi városában is egyre kevesebb kikapcsolódási lehetőség van, folyamatosan zárnak be szórakozóhelyek, vendéglátóipari egységek.
     Az LMP egy olyan kompromisszumos megoldást kínál, amit minden érintett szereplővel egyeztettünk. Élhető várost akarunk, olyan bulinegyedet, amely nem lehetetleníti el az ott lakók életét, de normális szórakozási lehetőségeket nyújt bárki számára. Máshol is így van már, így Belső-Erzsébetvárosban is éjfélig tartó nyitva tartást kell bevezetni a vendéglátóhelyeken, valamint meg kell erősíteni a rendőrséget és a közterületfelügyelet, hogy be tudják tartatni a szabályokat. A probléma túlmutat Erzsébetvároson: meg kell állítani azt a folyamatot, hogy szórakozóhelyek bezárjanak, biztosítani kell, hogy mindenki megtalálja a saját maga ízlésének megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

Kanász-Nagy Máté
az LMP szóvivője

Moldován László
az LMP VII. kerületi önkormányzati képviselője

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.