2018. január 18. csütörtök

2017. szeptember 24., vasárnap 17:32

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - Sikerrel zárult az OMÉK - minden eddiginél több fiatal látogatott el a vásárra

Az idei rendezvény 988 kiállítójával rekordot döntött, hiszen soha ennyien még nem jöttek el és nem mutatták meg a magyar föld legjavát, a Kárpát-medence kincseit – mondta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) záróünnepségén. A 2017-ben szakmai nappal kibővített OMÉK szeptember 24-én, vasárnap zárta kapuit.
     Az agrárium a nemzetgazdaság stratégiai ágazata – hangsúlyozta Nagy István a magyar mezőgazdaság legnagyobb hazai rendezvényén. Kiemelte: minden eddiginél több kiállító vett részt ez alkalommal az OMÉK-on. Méltatta a partnerország, Japán által bemutatott kínálatot is, jelezve, nemzetünk büszke lehet arra, hogy élelmiszereinkkel be tudtunk törni az igényességéről ismert ázsiai szigetország piacára. A miniszterhelyettes szerint az idei OMÉK a termelők, feldolgozók, vásárlók egységességét jelenítette meg.
     Sikerrel szólítottuk meg a jövő nemzedékét, hiszen a fiatalok, iskolások, főiskolai és egyetemi hallgatók nagyszámú jelenléte új, örömteli színt hozott az OMÉK történetébe - közölte Daróczi László, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője.

Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium