OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. szeptember 25., hétfő 10:50

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (OS) -

    MTI Sajtóközlemény
A Mérnökök és Technikusok Szakszervezete Pódium beszélgetést tartott "Munkaerő piaci kihívások-megoldások" címmel a hétvégi Családi napja keretében.
A rendezvényt Cseresnyés Péter  az NGM foglalkoztatáspolitikai államtitkára nyitotta meg, ahol részletesen beszélt a foglalkoztatást elősegítő kormányzati intézkedésekről, a munkáltatók és a munkavállalók által igénybe vehető kedvezményekről.
Ezt követően vállalatvezetőket kérdezett Buzásné Putz Erzsébet az MTSZSZ elnöke arról, hol, milyen munkakörökben van leginkább hiány, milyen munkaerő megtartó  intézkedéseket terveznek, elegendőnek tartják-e a  2017-es béremeléseket a munkaerő megtartására.
A jövőt illetően beszéltek arról is, hogyan készülnek a vállalatok a digitalizáció és robotizáció térhódítására. A rendezvény mintegy 600 résztvevő -, a gazdaság húzó ágazataiban lévő vállalatok - munkavállalói jelenlétében zajlott.
MTSZSZ Sajtó

     Kiadó: Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.