OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. szeptember 25., hétfő 11:16

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (OS) -

    És hosszasan lehetne sorolni, teljesen egyértelmű, hogy a 25,5 millió forintos díj és a tanulmány elkészítésére tett erőfeszítés között nagyságrendi különbség van. Ez persze sem a kormányzat által általában megrendelt tanulmányok, sem a Vizes VB költései szempontjából nem kirívó. Utóbbi 170 milliárdos összértékéhez képest persze a tanulmány csak egy csepp a tengerben. Mégis figyelemre méltó, hogy miközben 2016. szeptember 26-án lépett hatályba a szerződés 40 napos határidővel, a tanulmány csak 2017. június 26-ra készült el. A szerződés alapján a KKBK jogosult lett volna a sajnálatosan alacsony szinten, 2 millió 647 ezer 500 forintban maximált kötbérre, azonban ennek behajtása helyett inkább 2017. május 15-én módosították a szerződést, és közel 8 millió forinttal még meg is emelték a megbízás összegét. Mivel a közbeszerzés tárgya nem változott, a szerződésben pedig átalánydíjat határoztak meg, sem a teljesítésre rendelkezésre álló idő hatszorosára növelésére, sem a díj közel másfélszeresre emelését sem indokolja semmi.
Mivel tisztán szellemi termékről van szó, az is eléggé meglepő, hogy az eredeti közbeszerzésre érkezett négy ajánlat árban milyen közel van egymáshoz, a legkedvezőbb és legdrágább között 250 ezer forint a különbség, ami még másfél százalék sincs.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.