OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. szeptember 25., hétfő 11:17

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (OS) -

    A döbbenetes ár-érték arány, a féléves késés és az elengedett kötbér, valamint az indokolatlanul megemelt díjazás mellett megmarad az alapvető kérdés is: mi értelem volt előzetes gazdasági hatáselemzésre? 2016. júliusára, amikor a közbeszerzést kiírták, már minden döntést meghoztak a világbajnoksággal kapcsolatban. Előzetes gazdasági hatáselemzésnek a vizes VB megpályázását, illetve a rendezés átvállalását megelőzően lett volna értelme készíttettetni, de utóbbi 2015. márciusában eldőlt. Hasonlóképpen, a szervezéssel kapcsolatos szinte minden további kérdés is eldőlt a közbeszerzést lényegesen megelőzően, a Duna Arénát például 2015. májusában már építették. A Vizes VB-t megnyitását egy hónappal megelőző teljesítés már a humor kategóriájába tartozik. Nem kellett volna akkor már inkább megvárni az eseményt, és tényadatok alapján készíteni az elemzést. Döntést láthatóan nem akartak előkészíteni a tanulmánnyal, de még csak propaganda célokat sem szolgált, hiszen az adatkérést megelőzően semmit nem hoztak belőle nyilvánosságra.
A közvagyon felelős kezelésére vonatkozó kötelezettség megszegése, a közcél hiánya, a megbízás feltűnő aránytalanság és a kötbér elengedése miatt az Együtt hűtlen kezelés miatt feljelentést tett a BRFK Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni osztályán.                    
Pataki Márton
az Együtt elnökségének tagja
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.