OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. szeptember 25., hétfő 11:30

A BAGázs Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (OS) - Bagon is a víz az úr. A Prezi segíti a Bagázs Egyesület vizes programját a bagi romatelepen

    A bagi romatelepen közel négyszáz fő lakik. Az ötven családból kevesebb mint tíz rendelkezik angol wc-vel, közel tíz házban még a kültéri illemhely sem biztosított, más házakban a vízhez való hozzáférés okoz gondot. A Bagázs Közhasznú Egyesület hat éve foglalkozik a romatelep fejlesztésével, most egy új, fontos projektbe fogott: a telepiek higiéniás helyzetén akar hosszútávon változtatni. A sikeres projektindulást nem is akármilyen támogató partner segítette: szeptember 22-én a Prezi száz önkéntesének munkája nyomán tizenegy családnál történtek meg a vízbevezetés előkészületei, hat ház pedig kerti árnyékszéket kapott.

A most induló projekt a telep lakosságának felét érinti. A Bagázs célja, hogy a roma közösség tagjai és egésze, saját felelősségét és lehetőségét felismerve képessé váljon helyzetén változtatni, javítani tudjon saját és a közösség lakhatási körülményein. A programra jelentkező, abban résztvevő telepi családok saját munkájukkal is segítik az ügyet: vízaknát ásnak, betonoznak, sőt, egy minimális anyagi önrészt is vállalnak annak érdekében, hogy a higiéniás körülményeik változhassanak.

A Prezi öt éve támogatja az egyesület munkáját, több alkalommal is jártak már a telepen. Az idén szeptember 22-én egy teljes napig, közel 100 ember segített önkéntesen a helyszínen, a Bagázs által előzetesen megtervezett, a vízzel kapcsolatos munkálatokban.
     Kiadó: BAGázs Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.