OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. szeptember 25., hétfő 13:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (OS) - DK: Jogerős döntés a kémperben - Újabb fideszes koncepciós per bukott el

    A Fővárosi Ítélőtábla ma jogerősen felmentette a Fidesz kampánygépezete által csak kémpernek nevezett koncepciós ügy vádlottjait. Ez a sokadik alkalom, hogy kiderül: a 2010-ben nagy dérrel-dúrral bejelentett “elszámoltatás" csak a fideszes legfőbb ügyész tisztogató akciója, amelynek ügyei szinte minden esetben elbuknak a bíróságokon.

A Demokratikus Koalíció üdvözli a Fővárosi Ítélőtábla döntését. Azt ehelyütt is meg kell jegyezzük, hogy ha a Sukoró-perben a mostanihoz hasonló tisztességes ítélet született volna, akkor Tátrai Miklós és Császy Zsolt nem ülnének ártatlanul, politikai fogolyként Orbán börtönében.

A DK szerint nincs még egy olyan legfőbb ügyész Európában, aki ennyi ártatlan embert vádolt volna meg kézzelfogható pártérdekek mentén. Ha Polt Péter látni szeretné, hogy hogyan dolgozik egy független ügyészség, amely a valódi bűnösöket helyezi vád alá, akiket aztán el is ítélnek a bíróságok, nem kell sokáig várnia. Csak addig, amíg a Fidesz elveszíti a 2018-as országgyűlési választást.

A mai döntéssel az igazságszolgáltatás nem fejeződött be, csak félúthoz érkezett. Az ártatlanul perbe fogottaknak meg kell adni a szükséges erkölcsi és anyagi rehabilitációt, míg a hamis vád előkészítésében és megkísérelt érvényesítésében szerepet vállalóknak teljes felelősséget kell vállalniuk gaztetteikért. Amíg ez nem történik meg, addig nincs vége ennek a politikai koncepciós eljárásnak.

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.