OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. szeptember 25., hétfő 15:45

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (OS) - DK: Romokban az oktatás, csak az államtitkár elégedett

    Bár Palkovics államtitkár szerint a kormány által az oktatásban kijelölt irány vitathatatlanul helyes, úgy tűnik, erről csak a diákokat és a pedagógusokat felejtették el értesíteni. Ők ugyanis vitatják.

Az év elején még a fiatalok 34%-a volt elégedett a magyar oktatási rendszerrel, ez az arány mostanra 25% alá süllyedt. A diákoknak a fővárosban is csak kevesebb, mint fele nyilatkozott pozitívan, vidéken pedig ez az arány 15%. A fiatalok fele szerint ez elmúlt évben nehezebbé vált a továbbtanulás.

Kétségbe ejtő a tanárhiány. A tanárok nyugdíjba mennek,utánpótlás alig van, a visszafoglalkoztatás a nehézkes szabályozás miatt csaknem lehetetlen. Hiány van gyógypedagógusból, nyelv- és informatika tanárból, a természettudományos tárgyak oktatóiból, a helyettesítések során magyartanár kénytelen fizikaórát, történelemtanár angolórát tartani – "természetesen" fizetetlen túlórában.

A Demokratikus Koalíció a kormányváltást követően a Sokak Magyarországa programnak megfelelő hosszú távú intézkedésekkel, a pedagógusok és tantestületek szabadságának helyreállításával, a tanulók túlterheltségének csökkentésével, az oktatás lényegesen bőkezűbb finanszírozásával lesz úrrá a problémán.

Niedermüller Péter
Alelnök
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.