OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. szeptember 25., hétfő 16:59

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (OS) - Több mint 230 000 külhoni magyar óvodás és diák kap támogatást a Szülőföldön magyarul pályázat keretében

    A külhoni magyar szülőknek küldött tájékoztató levélben Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet,hogy Magyarország Kormánya 2010 óta minden lépésével arra törekszik, hogy a magyar családokat és közösségeket támogassa: óvodákat, iskolákat épít és újít meg, anyagilag és szakmailag segít minden generációt, hogy a szülőföldön legyen lehetősége a sikeres boldogulásra.

Az államtitkár arra bíztatta a határon túl élő magyarságot, vegyenek részt a jövő évi magyar országgyűlési választásokon, buzdítsák erre magyar állampolgársággal rendelkező családtagjaikat, ismerőseiket is. Hangsúlyozta, hogy a szavazáson való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, így – ha még nem regisztráltak – fontos, hogy azt minél előbb tegyék meg.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.