OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 23. kedd
Ismertető


2017. szeptember 26., kedd 07:00

A Duna Charta Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - A Római-parton mobilgát helyett alternatív árvízvédelemre van szükség.

    A Karátson Gábor által alapított Duna Charta hangsúlyozva, hogy nem tartozik a Kormányzat és a Fidesz munkáját zsigerből támadó civil szervezetek közé, nyílt levélben fordult Tarlós István főpolgármesterhez és a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti tagjaihoz, nyomatékkal kérve, hogy a Római-partra tervezett mobilgát engedélyeztetési folyamatát függesszék fel.
A Római-part évszázados hagyományú környezeti–kulturális érték, amely növeli a város sokszínűségét. A mobilgáttal járó környezetrombolás hasonló módon pusztítaná el a Római-partot, mint ahogy a Kádár-rendszer pártbürokratái nyom nélkül tüntették el Óbuda hagyományos kisvárosi jellegű magját, paneldzsungelt építve a helyén.
A Római-part a Budapesten élők pihenését és rekreációját szolgálja. A mobilgát megépítése nem csak a partszakasz ligeterdeit és a fövenyes partot pusztítaná el, de felszámolná a római-parti vízisport életet, csökkentve ezzel az Alaptörvényben biztosított egészséges környezethez és a testi és lelki egészséghez való jogot. A part feltöltése, a ligeterdő kivágása, az árterület csökkentése ellentétes a Víz Keretirányelvvel.

A Duna Charta kéri a főpolgármestert, hogy a mobilgát építésében érdekeltek véleménye mellett hallgassa meg a civilek, és a közelmúltban megnyilatkozó neves vízügyi szakemberek álláspontját is, és ne állja útját, hogy Budapest lakossága népszavazáson nyilváníthassa ki véleményét.

Duna Charta elnöksége
www.dunacharta.hu
     Kiadó: Duna Charta Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.