OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. szeptember 26., kedd 10:39

A Göncz Árpád Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - Elkészült Göncz Árpád mellszobra. A köztéri szobrot Göncz Árpád halálának második évfordulóján avatják az Óbudai Egyetem parkban.

    Elkészült Göncz Árpád mellszobra
A köztéri szobrot Göncz Árpád halálának második évfordulóján avatják , a Magyar Köztársaság néhai elnöke, Óbuda díszpolgára egykori Bécsi úti lakása közelében, az Óbudai Egyetem parkban.
Göncz Árpád barátai és tisztelői 2016 novemberében  kezdeményezték szobor állítását az író, műfordító, politikus, a rendszerváltozás utáni Magyarország első köztársasági elnöke emlékére. A közadakozási felhíváshoz magánszemélyek, vállalkozások és civilszervezetek mellett csatlakozott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata is.
A szobor Jovánovics György Kossuth-díjas szobrászművész alkotása.

     Kiadó: Göncz Árpád Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.