OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. szeptember 26., kedd 12:15

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - Orbán Viktor menekül a nyugdíjasok kérdései elől -

    Orbán Viktor a mai napig nem válaszolt öt nyugdíjas szervezet több mint fél éve írt levelére, amelyben az időskori nyomorban élők megsegítését, a nyugdíjminimum emelését kérték. Mivel Orbán Viktor a kampányszerű osztogatáson és manipulatív telefonos kampányokon túl nem tud felmutatni érdemi kormányzati lépéseket, inkább gyáván hallgat. Az LMP nyugdíjas minimumprogramot terjeszt az Országgyűlés elé.

Az öt nyugdíjas szervezet több mint fél éve írt levelet a miniszterelnöknek, jelezve, hogy kritikus az idősek helyzete, sokan nyomorognak, ezért sürgős változtatásokra van szükség, és drasztikusan meg kell emelni a nyugdíjminimumot. Most újabb levelet írtak, de hiába.

Érthető, hogy Orbán Viktor menekül a kínos kérdések elől, hisz az elmúlt években nem volt érdemi kormányzás ezen a téren sem. A kormány kilencedik éve tartja befagyasztva a nyugdíjminimumot, több százezer embert fosztott meg nyugdíjuktól, elvette a közszférában dolgozó nyugdíjasok nyugdíját, idén pedig még a nyugdíjemelést is visszatartja politikai számításból.

Az LMP az időskori nyomor felszámolására nyugdíjas minimumprogramot terjeszt az Országgyűlés elé, ami tartalmazza az ellátáshoz való jog alkotmányos garanciáját, a nyugdíjminimum 50 ezer forintra emelését, az igazságos nyugdíjemelést és a munkát korlátozó szabályok eltörlését.

Schmuck Erzsébet
frakcióvezető-helyettes


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.