OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. szeptember 26., kedd 12:32

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - A kétszeres teljesítés veszélye fenyegeti azokat, akiknek az ingatlanán önálló zálogjogot alapítottak

    Az Egyesület elnöke büntető feljelentést tett, elsősorban csalás miatt, mivel egy kölcsönszerződéssel kapcsolatban a hitelező mellett a hitelezőt refinanszírozó bank, mint az önálló zálogjog jogosultja is követelést érvényesít, az adósokkal szemben. Az elnök, Falus Zsolt Ferenc szerint, eredetileg a kölcsönszerződés biztosítékaként az ingatlanon alapított önálló zálogjog vonatkozásában súlyos visszaélés történt, mivel az önálló zálogjog csak és kizárólag a kölcsönszerződés alapján fennálló követelés fedezetét képzi, semmiképpen nem lehet fedezete a hitelező és a refinanszírozó bank követelésének "is", az adós a kölcsönszerződés alapján fennálló tartozásért lehet felelős, nem felelhet a hitelező tartozásáért. Ennek ellenére a hitelező és az őt refinanszírozó bank egyszerre és külön-külön követeléseket érvényesítenek végrehajtási eljárásban és az adósoktól a refinanszírozó banknak a hitelezővel szemben fennálló követelését, valamint a kölcsönszerződés alapján fennálló követelést is követelik, azaz "kétszeres" teljesítésre kényszerítik őket.
     Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.