2018. január 23. kedd

2017. szeptember 26., kedd 12:41

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - Októbertől újabb járműkategóriában frissülnek a vizsgakérdések

2017. október 2-tól megújult kérdésbankkal folytatódik a "T" (mezőgazdasági vontató) kategória számítógépes hatósági elméleti vizsgáztatása.

Az új kérdések bevezetése a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hatósági vizsgakérdésbankra vonatkozó módszertani felülvizsgálati és korszerűsítési koncepciójába illeszkedik. A vizsgázók naprakész technológiai megoldásokat, háromdimenziós grafikai ábrázolásokat alkalmazó, részben mozgóképes kérdéssorral találkoznak majd.

A más kategóriákban szerzett kedvező tapasztalatokon túl a mezőgazdasági vontatók esetében a különösen jelentős és gyors ütemű műszaki fejlődés is indokolttá tette a váltást. Az új kérdésbank megfelel a szeptembertől megújult Tantervi és vizsgakövetelményeknek, véglegesítése az elmúlt hónapokban beérkezett javaslatok és észrevételek figyelembevételével történt meg.

A számítógépes vizsgáztatási rendszer egyebekben a megszokott formában működik a továbbiakban is. A kérdések megjelenítése, száma, pontozása, és a megválaszolásukra rendelkezésre álló időkeret nem változik.

A felkészülést segíti, hogy a "T" kategóriás képzésben résztvevő képzőszervek, szakoktatók és tanulók 2017. november 5-ig ingyenesen ismerkedhetnek az új vizsgakérdésekkel a www.edukresz.hu/tkategoria oldalon.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2017. szeptember 26.

Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium