OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. szeptember 26., kedd 13:09

A Magyar Ifjúsági Szövetség közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - A Magyar Ifjúsági Szövetség és a Minta elutasítja az Ukrán Legfelsőbb Tanács által szeptember 5-én elfogadott új oktatási törvényt.

    A Magyar Ifjúsági Szövetség és a Minta elutasítja az Ukrán Legfelsőbb Tanács által szeptember 5-én elfogadott új oktatási törvényt, amely csorbítja az országban élő magyar kisebbség anyanyelven való tanuláshoz való jogát.  Petro Olekszijovics Porosenko Elnök Úr azzal, hogy aláírta törvényt nem akadályozta meg, hogy Ukrajna az ukrán-magyar alapszerződésben, valamint az európai uniós társulási megállapodásában foglalt vállalásaival szembe menjen. Kérjük az Ukrán Alkotmánybíróságot, hogy tegye semmisé  a törvényt, hogy Ukrajna visszatérhessen  az európai útra és ne sérüljenek az országban élő magyar és más kisebbségek jogai.
     Kiadó: Magyar Ifjúsági Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.