OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. szeptember 26., kedd 15:09

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - Van értelme a korrupcióellenes küzdelemnek -

    Az LMP fellépése célt ért: a kormány kihátrálni kényszerült a mozgáskorlátozott emberek megsápolásából.

Az eddig fennálló szabályozás szerint a mozgáskorlátozottak autóvásárlás esetén támogatást kaptak az államtól. Viszont a kormány ezt az állami támogatást átjátszotta saját magának, mégpedig úgy, hogy azt kötelező és nagyon magas THM-mel rendelkező hitelszerződéshez kötötték, amit a Fideszhez ezer szállal kötődő Garancsi István cégénél kellett megkötni.

A korrupció elleni elkötelezett LMP-s kiállás és a közvélemény nyomásának hatására Lázár János visszakozott és saját elmondása szerint 2018. január elsejével a kormány szeretné a kötelező kölcsönszerződést megszüntetni. Lázár szavai sajnos csak kommunikációs trükknek jók. Egyértelműen látszik, hogy a kormány egy leleplezett lopássorozatból próbál kimenekülni mindenki szeme láttára.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy a folyamatban lévő kényszerítési ügyeket is azonnal állítsák le és legyen lehetőség egy összegben, kamat és bármiféle költség nélkül visszafizetni a kikényszerített kölcsönöket. Illetve sürgősen intézkedjen a kormány, hogy az autóvásárláshoz szükséges hitelt bármely szolgáltatótól fel lehessen venni!

Hadházy Ákos
társelnök

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.