OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. szeptember 26., kedd 15:10

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - Szorgalmas kezek munkája. Tápláló szeretet program 2017. A Tápláló szeretet program a nógrádi nyugdíjasok és a NOE együttműködésével kilenc éve indult útjára. Örömmel üdvözöltük Herczegh Anita asszonyt – a köztársasági elnök feleségét – a program fővédnökeként, aki évről-évre tanúsítja bizalmát a program irántA Nógrádi Napraforgó Egyesület és néhány környékbeli nyugdíjasszervezet tagjai – kertjük felesleges gyümölcseit, terméseit feldolgozva és befőzve – rászoruló nagycsaládosokon segítenek. 2017. szeptember 26-án a Budapest Intarzia Káposztásmegyeri Nagycsaládosok Egyesület nagycsaládjai részesülnek az adományban

    Kardosné Gyurkó Katalin, egyesületünk elnöke beszédében kiemelte az idősek szerepének fontosságát: "Szükségünk van egymásra, a befőtt ízére, a szörp zamatára, az elkészítés fáradságára, a receptek titkára, a szorgalmas kezek munkájára, és szükségünk van az örömre, amit ez a munka okoz, ahogy szükségünk van arra az örömre is, amit mindez kivált a gyermekekben és azokban a családokban, akik haza fogják majd mindezt vinni. Kedves Idősek! Önök a legemberibb, legszeretetteljesebb történelmet írják épp. Öröm és megtiszteltetés, hogy a részesei lehetünk!"

Nyilas Kálmánné, a Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület elnöke, a program ötletgazdája mintegy 1400 üveg befőtt, lekvár, szörp és savanyúság adományozását irányítja. Elmondása szerint a nyugdíjasoknak erőt ad a szeretetből fakadó munka, a tenni akarás. A jó példa szerencsére ragadós: idén Kecskeméten a Naplemente Idősek Klubja már harmadszor szervezett rászorulókat támogató Tápláló szeretet programot.

Budapest, 2017. szeptember 26.
    
     Kiadó: Nagycsaládosok Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.