2024. április 25. csütörtök

2017. szeptember 26., kedd 15:18

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - A Fidesz szerint nem probléma, ha a médiumok tudatosan hazudnak

A Jobbik a kormánypártokhoz köthető lapokkal szemben eddig több mint hetven sajtópert nyert meg, azonban a jogerős bírósági ítéletek sem teszik lehetővé, hogy az igazunkat érvényesítsük, ugyanis ezeket egyre többször veszik semmibe az érintett sajtótermékek. Ebben élen jár a Magyar Idők és a Ripost, ezek a lapok kiemelten kerülik a jogkövető magatartást. Mindezek miatt a nemzeti néppártnak végrehajtásokat kell indítania, amelyek akár hónapokig is elhúzódhatnak.

A Jobbik ennek a tarthatatlan helyzetnek a felszámolása érdekében törvénymódosítást nyújtott be, amelyben szigorúbban büntetné azokat a sajtóorgánumokat, amelyek szándékosan semmibe veszik a bírósági ítéleteket, és naponta öt- és ötvenmillió forint közötti bírság kiszabását tette volna lehetővé a szabályszegőkkel szemben.

A médiáért is felelős Kulturális Bizottság mai napirendjén szerepelt a javaslat, de a Fidesz szerint minden mehet így tovább, a javaslatot nem támogatták. Ebből is látszik, hogy a kormánytöbbség egyértelműen azok oldalára állt, akik folyamatosan hazudnak, és a jogerős bírósági ítéleteket sem hajtják végre.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója