OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. szeptember 26., kedd 15:18

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) - A Fidesz szerint nem probléma, ha a médiumok tudatosan hazudnak

    A Jobbik a kormánypártokhoz köthető lapokkal szemben eddig több mint hetven sajtópert nyert meg, azonban a jogerős bírósági ítéletek sem teszik lehetővé, hogy az igazunkat érvényesítsük, ugyanis ezeket egyre többször veszik semmibe az érintett sajtótermékek. Ebben élen jár a Magyar Idők és a Ripost, ezek a lapok kiemelten kerülik a jogkövető magatartást. Mindezek miatt a nemzeti néppártnak végrehajtásokat kell indítania, amelyek akár hónapokig is elhúzódhatnak.

A Jobbik ennek a tarthatatlan helyzetnek a felszámolása érdekében törvénymódosítást nyújtott be, amelyben szigorúbban büntetné azokat a sajtóorgánumokat, amelyek szándékosan semmibe veszik a bírósági ítéleteket, és naponta öt- és ötvenmillió forint közötti bírság kiszabását tette volna lehetővé a szabályszegőkkel szemben.

A médiáért is felelős Kulturális Bizottság mai napirendjén szerepelt a javaslat, de a Fidesz szerint minden mehet így tovább, a javaslatot nem támogatták. Ebből is látszik, hogy a kormánytöbbség egyértelműen azok oldalára állt, akik folyamatosan hazudnak, és a jogerős bírósági ítéleteket sem hajtják végre.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.